Äppledalen - Trafikbyrån

Hur många äpplen finns det i dalen?

Sanningen är att det finns godbitar för alla som vill besöka Sveriges, eller Smålands, Toscana – Äppledalen. Hemestern var ett faktum 2020. Vi fick i uppdrag med att förgylla och rita om alla hemmatrötta cityvandrares karta. Kartan ritades och strategier sattes. Webben byggdes och den digitala marknadsföringen löpte amok med såväl copy, foto som filmproduktion.

Kundcase Äppledalen
Äppledalen hemsida

Skapa en hemsida som alla kan ta en tugga av

Hemsidans syfte är att förena butiker, caféer, skönhetssalongen, gårdsrosterier och gårdsbutiker samt aktivitetsmöjligheter i Kaxholmen under den gemensamma nämnaren Äppledalen. För att sedan skapa en känsla av vad du kan uppleva, smaka och aktivera dig med bland äppleodlingarna i Smålands Toscana. Hemsidan sattes ihop i samarbete med Rickard Heldemyr som stod för skissen vilken lade grund för vårt engagemang.

Äppledalen annonsering

Digital marknadsföring: få långväga besökare och citytrötta att stanna till

Vi ville att många skulle få chansen att uppleva och hemestra i Äppledalen sommaren 2020. Långväga gäster som gör en avvikare på bilresan för att slingra sig upp till en lunch-vy med klass. Hemmakära smålänningar och jönköpingsbor som ville se annat än de klassiska vandringslederna nära citykärnan. Med sociala medier, Google Ads och SEO såg vi till att sprida känslan av Äppledalen.

Äppledalen
Äppledalen copywriting

En copydröm: när en känsla säger mer än ord

Hur kan vi förmedla känslan av att blicka ut över Vättern från Vista kulles topp med en take-away-fika från någon av Äppledalens härliga caféer i handen? Ett äpple har nämligen aldrig smakat ljuvligare än vad det gjorde där på toppen under inspelningsdagen. Ibland behöver du inte krångla till orden. Låt sinnena tala och inspirera andra till att uppleva platsen. Det räcker långt. Små inspirationstexter på hemsidan beskriver Äppledalens olika verksamheter och vilka av dina behov som blir tillfredsställda när du besöker Äppledalen.

Äppledalen filmproduktion

Film som sprider vykortsvyer och äppleromans

Vad fångar känslan i Äppledalen bättre än film? Låt dig hänföras av de småländska vidderna, utsiktsplatser och böljande landskap med äpplerader som möter Vätterns kant – med drönare blir det möjligt att fånga helheten. Filmerna vi gjorde under en somrig produktionsdag i Kaxholmen klipptes ned till olika varianter: en för hemsidans startsida och några kortare filmer som är mer kompatibla för sociala medier och digital marknadsföring. I filmerna förmedlas en drömmig känsla av att Äppledalen har något för alla.

foto med drönare

Se filmen om Äppledalen som vi producerat

kontakt

Ta en digital fika och snacka mer med oss